2015-09-28

Flisning

Vi har mobila flistuggar som gör flis i storlekarna 30, 40, 50, 60, 80 och 100. Med dessa flistuggar har vi möjlighet att utföra flisning precis som ni önskar.

Vi kan utföra flisning av ert material på den plats ni önskar. Det som avgör om flisningen är möjlig där ni önskar är så enkelt att våra maskiner behöver få plats, vilket vi ser över i samråd med er innan bokad flisning.

Inför flisning

Flisning av material hos våra kunder är en av våra vanligaste tjänster. Men vad krävs för att det ska vara genomförbart?

Det är några saker att tänka på, vilket vi givetvis vägleder er inom. Är det några frågor kvar efter kommande information hör ni av er.

Bärande väg
Våra maskiner väger 27ton, vilket underlaget behöver vara bärande för. Skador på väg står kunden för.

Effektivitet
För att flisningen inte ska ta för mycket av varken er eller vår tid finns det några saker att tänka på. Om ni kör skyttel åt oss så bör det övervägas hur lång väg skytteln ska köra samt hur stora vagnar ni har att tillgå. Om skytteln ska köra långt och/eller med små vagnar fördröjer det processen avsevärt. Vi kan även lösa skyttel åt er genom att ta med en till person eller lastbild med förare.

Avstånd
Maskinerna tar en del plats, oavsett om vi ska blåsa flisen i en hög, i en container eller in i ert flisförråd krävs att det finns 8,5m för oss att tillgå.

Säkerhet
Det kan vara roligt att titta på när vi flisar, viktigt då är att tänka på säkerhetsavstånd. Finns det barn i närheten så ber vi er att hålla koll på var barnen är hela tiden. Vill ni kika på oss när vi flisar så fråga oss vilket avstånd som är säkert för er att stå på!

Ni har även möjlighet att köpa färdig flis direkt i från oss om det passar er bättre. Läs mer om det här.